In het kader van een fusie (overdracht) van drie huisvestingsmaatschappijen op 9 onderzoekslocaties een oriënterend bodemonderzoek uitvoeren. Dit project diende binnen een termijn van 3 maanden te worden afgerond. Door de historiek en de vaststellingen bij aanvang van dit project werden enkele van deze onderzoeken complexe oriënterende bodemonderzoeken of orienterende en beschrijvende bodemonderzoeken.
Op basis van terreinbezoeken en een doorgedreven historisch onderzoek werd per onderzoekslocatie een verontreingingshypothese en vervolgens een bemonsteringsstrategie opgesteld.
Er werd een efficiënte en flexibele veldwerkplanning opgesteld die ruimte liet voor eventuele bijkomende onderzoeksinspanningen. Analyses werden waar nodig "in spoed" uitgevoerd om snel een inschatting van de verontreinigstoestand te kunnen maken en de onderzoeksstrategie bij te sturen.
Op tal van de te onderzoeken sites wierp deze proactieve aanpak vruchten af waardoor het onderzoek binnen de vooropgestelde termijn kon worden afgewerkt. Er werd op zeer korte tijd inzicht verkregen in complexe verontreinigingssituaties door het inzetten van gespecialiseerde (snelle) onderzoekstechnieken (MIP-sondering, ROST-sondering in combinatie met mechanische boringen).
Er waren meerdere stakeholders betrokken bij dit dossier. Deze hadden elk hun eigen visie over en kennis van de overdrachtsproblematiek: de huisvestingsmaatschappijen, hetstadsbestuur, de milieudienst, de dienst wonen,het stadsontwikkelingsbedrijf, het notariaat en de OVAM.
De onderzoeken werden conform de procedures van de OVAM uitgevoerd en binnen de vooropgestelde deadline afgewerkt en ingediend.